Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1st Ionian Tech Transfer Meeting που διοργανώθηκε από το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου

ShareThis
Δημοσίευση: 11-10-2022 17:18 | Ενημέρωση: 15-12-2022 18:18 | Προβολές: 1241
image

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1st Ionian Tech Transfer Meeting που διοργανώθηκε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο από το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, στις 6-8 Οκτωβρίου, με την υποστήριξη των οργανισμών Αέλια και Bizrupt.

Στο πλαίσιο της δράσης συμμετείχαν εκπρόσωποι από τεχνολογικές επιχειρήσεις, φοιτητές, ερευνητές και καθηγητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, με στόχο την ανταλλαγή πληροφορίας και γνώσης και την ανάπτυξη συνεργασιών μεταφοράς τεχνολογίας έτσι ώστε να προκύψουν νέες τεχνολογικές λύσεις που να βασίζονται στις Τεχνολογίες Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας (VR/AR) και στις Τεχνολογίες Ήχου και Εικόνας.

Στη δράση υλοποιήθηκαν:

(α) Επιστημονικές και Τεχνολογικές Παρουσιάσεις, δια ζώσης και υβριδικά σχετικά με τεχνολογικές τάσεις, νέα τεχνολογικά προϊόντα καθώς και έρευνα που υλοποιείται σήμερα στις Τεχνολογίες Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας (VR/AR) και στις Τεχνολογίες Ήχου και Εικόνας

(β) Συναντήσεις δομημένων συζητήσεων δικτύωσης (curated networking meetings) μεταξύ εκπροσώπων επιχειρήσεων και ερευνητών στο πλαίσιο των οποίων έγινε ανταλλαγή τεχνολογικής γνώσης και αναδείχθηκαν δυνατότητες συνεργασιών μεταφοράς τεχνολογίας

(γ) Ένα  Bootcamp για capacity building στη μεταφορά τεχνολογίας στο πλαίσιο του οποίου υλοποιήθηκαν Συμβουλευτικές Συναντήσεις Μεταφοράς Τεχνολογίας με στόχο την ενημέρωση και ενδυνάμωση των ερευνητών ως προς τις δυνατότητες και τους όρους εμπορικής αξιοποίησης της έρευνάς τους και την ανάπτυξη συνεργασιών ερευνητών-επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέας τεχνολογίας.

Το 1st Ionian Tech Transfer Meeting είχε ως μείζονα χορηγό τον όμιλο Tomako Group και χορηγό την εταιρεία Cliomuse tours.

Από τη δράση προέκυψαν 6 δυνητικές συνεργασίες μεταξύ επιχειρήσεων και ερευνητών και τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για το μέλλον για τις προοπτικές δράσεων μεταφοράς τεχνολογίας από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Σημειώνεται ότι το 1st Ionian Tech Transfer Meeting στις 6-8 Οκτωβρίου είναι η αρχή από μία σειρά από Ionian Tech Transfer Meetings που θα ακολουθήσουν. Τα Ionian Tech Transfer Meetings θα απευθύνονται σε Ερευνητές και Τεχνολογικές επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη. Το επόμενο θα διεξαχθεί το Μάιο και ήδη γι΄αυτό υπάρχουν προκαταρκτικές δηλώσεις ενδιαφέροντος από ερευνητές και επιχειρήσεις από 7 ευρωπαϊκές χώρες για να παρευρεθούν στην Κέρκυρα και να ανταλλάξουν γνώση και εμπειρία αλλά και να χτίσουν νέες συνεργασίες. 



Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Μάιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Παρασκευή 17-05-2024
Δεν βρέθηκαν εγγραφές για αυτήν την ημέρα

Το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», ΑΞΟΝΑΣ Α: Ωρίμανση του Οικοσυστήματος Μεταφοράς Τεχνολογίας στην Ελλάδα, με τίτλο πράξης «Ανάπτυξη και λειτουργία Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο» με κωδικό ΟΠΣ 5136074.

Το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου συμμετέχει στην πράξη με τίτλο «Δίκτυο Ανάδειξης Υποστήριξης και Προώθησης Ερευνητικής Καινοτομίας Νησιωτικής Ελλάδας», με κωδικό ΟΠΣ 5136151 που συντονίζεται από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ, ΑΞΟΝΑΣ Β: Χρηματοδότηση Λειτουργίας Δομών & Δράσεων Μεταφοράς Τεχνολογίας.

Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας